lunes, 29 de octubre de 2012

Juego y psicomotricidad. Comentari

Aquest article m´agradat perquè considera la psicomotricitat com un element fonamental del joc. A més és un aspecte positiu que té en compte les caracterítiques emocionals i cognitives dels nens, i no sols motrius. Allò que més m´ha cridat l´atenció d´aquest article es la vinculació de tots els aspectes que va argumentat. El més important en tot aquest procés és el nen,en concret l´acció del seu propi cos, la seua motricitat funcional relacionada amb les experiències del nen i la comunicació entre iguals. El que no tracta aquest article és com treballar la psicomotricitat amb xiquets que presenten alguna discapacitat física. Si alguna del grup ho sap seria una gran aportació. Amparo Policarpo Albert

3 comentarios:

  1. Estic d'acord amb Amparo que la psicomotricitat és un element fonamental del joc .Perquè crec que l'objectiu bàsic de la classe de psicomotricitat és el plaer del xiquet/a a jugar ,correr , desplaçar-se, gaudir i passar-ho bé, sempre acompanyat per l'adult .
    El xiquet/a quan treballa o utilitza el moviment , va experimentan i adquirin coordinació , control del cos, més autonomia i s'adona que és capaç de realitzar activitats. També jugant s'afavorix la comunicació i la col·laboració entre els xiquets/es i l'adult, aprenen a respectar-se i a transmetre emocions i sentiments.

    ResponderEliminar
  2. A més del que vosaltres comenteu i que em pareix correcte, vull afegir que l'article m'ha resultat molt interessant . Com a conclusió o resum dir que, des del meu punt de vista, el joc i la psicomotricitat sempre van de la mà i que no es pot entendre una sessió de psicomotricitat sense joc o al revés.
    A més a més el joc té una importància fonamental per al desenvolupament psicomotor del xiquet o la xiqueta, per no parlar de les vessants mental o emocional. Així ho demostren tots els estudis realitzats al respecte.
    Per acabar dir, que depenent del tipus de joc que realitzem amb els nanos aconseguirem uns objectius o uns altres, però en tot cas sempre serà una magnífica manera d'aprendre. El joc és important i imprescindible per al creixement integral de la persona.
    Rosa Maronda

    ResponderEliminar
  3. Parlar de joc en edats primerenques és parlar de psicomotricitat. La psicomotricitat fa augmentar la capacitat d'interacció entre el xiquet i l'entorn. Des dels primers mesos de vida del menut, els primers esquemes mentals del xiquet es produeixen a partir del moviment. Amb açò, el que vull és ressaltar la importància de la motricitat en el desenvolupament mental dels menuts, sense menysprear el desenvolupament físic.
    Cal ressaltar que el joc és un element bàsic per al desenvolupament físic i, al mateix temps mental dels xiquets.Per tant, està unit a la psicomotricitat.
    Amparo Guerrero Català

    ResponderEliminar